Smullen met Sanne

Salade met radijs, feta en mosterd-balsamico vinaigrette

Recept salade radijs geitenkaas

Frisse zomerse salade met lekker veel groente, radijsjes, feta en walnoten

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • Sla naar keuze, ik gebruikte veldsla en rucola
  • Stukje komkommer
  • 2 tomaten of een stuk of 8 mini-trostomaatjes
  • Ongeveer 8 radijsjes
  • Stukje feta
  • Handje walnoten
  • Tuinkers of mosterdcress (of een andere cress) als je dit in huis hebt.
  • Verse kruiden zoals peterselie of bieslook. Heb je dit niet? Dan voldoen gedroogde saladekruiden ook prima.
  • Voor de vinaigrette:
    2 el olijfolie, 1 tl limoensap, 1 tl balsamico azijn en 0,5 tl mosterd
  • Zout en peper

Benodigdheden

  • Slakom

Zo maak je de salade

  1. Doe de sla in een kom of schaal. In dit geval heb ik rucola en veldsla gebruikt maar je kunt hier mee variëren.
  2. Snijd de komkommer door de lengte in de helft en vervolgens in plakjes. Snijd de tomaat in plakjes of indien je mini-trostomaatjes hebt, in partjes. Snijd de radijsjes in hele dunne plakjes. Doe bij de sla in de kom.
  3. Verkruimel er de feta boven. Hak de walnoten grof en doe erbij in de kom.
  4. Doe de tuinkers/mosterdcress en de (verse) kruiden eroverheen.
  5. Maak de vinaigrette door de olijfolie, het limoensap, de balsamicoazijn en de mosterd in een bakje te mengen. Doe er zout en peper bij naar smaak.
  6. Doe de vinaigrette bij de salade en dien op.
  7. Eet smakelijk!

Variatietips

  • Voor een vegan salade, laat de feta weg (of vervang ‘m door vegan feta).
  • Gebruik ook eens verse spinazie in plaats van sla, superlekker en gezond.

Laat reactie achter

Sanne

Welkom op mijn foodblog! Hier deel ik vegetarische en vegan gerechten, met pure ingrediënten en vol van smaak.