Lekker frisse hummus met verse kruiden en limoen
Van zelfgemaakte hummus krijg ik nooit genoeg! Smaakvol, voedzaam, vegan en bovenal zo veel lekkerder dan de hummus die je in de supermarkt koopt. Deze variant is lekker fris door het limoensap.
Bereidingstijd: max 20 minuutjes
Ingrediënten
- Blik kikkererwten van 400 gram
- Twee flinke eetlepels tahin
- 1 kleine (of een halve) ui
- 1 teentje knoflook
- Een halve limoen
- Kruiden: 1/2 tl ras el hanout, 1/2 tl komijn, 1/2 tl korianderpoeder
- Handvol verse koriander
- Handvol verse peterselie
- Zout en peper
Benodigdheden
- Keukenmachine of staafmixer
Bereidingswijze
- Open het blik kikkererwten, giet het vocht af en vang op in een kopje. Deze vloeistof heb je zometeen nog nodig.
- Doe de kikkererwten in de mengkom van de keukenmachine. Voeg de tahin en de verse kruiden toe.
- Snijd de ui en knoflook grof, doe erbij in de kom. Knijp de limoen er deels boven uit. Niet meteen helemaal, want je wil aan het eind kunnen beoordelen of het zuur genoeg is.
- Voeg de gedroogde kruiden toe samen met een snuf zout en peper.
- Mix het geheel in de keukenmachine (of met een staafmixer) tot een glad geheel.
- Voeg gaandeweg wat van het kikkererwtenvocht toe, tot het een lekker smeuïg geheel is geworden.
- Proef of je de hummus lekker vind zo, voeg naar smaak evt nog wat zout, kruiden, tahin of limoensap toe.
- Eet smakelijk!
Laat reactie achter