Smullen met Sanne

Kruidige hummus met zongedroogde tomaten

Recept hummus zongedroogde tomaten

Lekker pittige hummus met zongedroogde tomaten en ras el hanout

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • Blikje kikkererwten
  • Flinke eetlepel tahin
  • +/- 8 zongedroogde tomaten uit een potje
  • 1 kleine (of een halve) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 verse spaanse peper, zonder zaadjes
  • 1/4 limoen
  • Kruiden: 1 tl ras el hanout, 1/2 tl komijn, 1 tl gedroogde peterselie
  • Zout en peper

Benodigdheden

  • Keukenmachine of staafmixer

Bereidingswijze

  1. Open het blik kikkererwten, giet het vocht af en vang op in een kopje. Deze vloeistof heb je zometeen nog nodig.
  2. Doe de kikkererwten in de mengkom van de keukenmachine. Voeg de tahin en de zongedroogde tomaten toe.
  3. Snijd de ui, knoflook en peper grof, doe erbij in de kom. Knijp het limoenpartje erboven uit.
  4. Voeg de kruiden toe samen met een snuf zout en peper.
  5. Mix het geheel in de keukenmachine (of met een staafmixer gaat ook prima) tot een glad geheel.
  6. Voeg gaandeweg wat van het kikkererwtenvocht toe, tot het een lekker smeuïg geheel is geworden.
  7. Proef of je de hummus lekker vind zo, voeg naar smaak evt nog wat zout, kruiden of limoensap toe.
  8. Eet smakelijk!

Laat reactie achter

Sanne

Welkom op mijn foodblog! Hier deel ik vegetarische en vegan gerechten, met pure ingrediënten en vol van smaak.