Frisse zomerse salade met lekker veel groente, radijsjes, feta en walnoten
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten (voor 2 personen)
- Sla naar keuze, ik gebruikte veldsla en rucola
- Stukje komkommer
- 2 tomaten of een stuk of 8 mini-trostomaatjes
- Ongeveer 8 radijsjes
- Stukje feta
- Handje walnoten
- Tuinkers of mosterdcress (of een andere cress) als je dit in huis hebt.
- Verse kruiden zoals peterselie of bieslook. Heb je dit niet? Dan voldoen gedroogde saladekruiden ook prima.
- Voor de vinaigrette:
2 el olijfolie, 1 tl limoensap, 1 tl balsamico azijn en 0,5 tl mosterd - Zout en peper
Benodigdheden
- Slakom
Zo maak je de salade
- Doe de sla in een kom of schaal. In dit geval heb ik rucola en veldsla gebruikt maar je kunt hier mee variëren.
- Snijd de komkommer door de lengte in de helft en vervolgens in plakjes. Snijd de tomaat in plakjes of indien je mini-trostomaatjes hebt, in partjes. Snijd de radijsjes in hele dunne plakjes. Doe bij de sla in de kom.
- Verkruimel er de feta boven. Hak de walnoten grof en doe erbij in de kom.
- Doe de tuinkers/mosterdcress en de (verse) kruiden eroverheen.
- Maak de vinaigrette door de olijfolie, het limoensap, de balsamicoazijn en de mosterd in een bakje te mengen. Doe er zout en peper bij naar smaak.
- Doe de vinaigrette bij de salade en dien op.
- Eet smakelijk!
Variatietips
- Voor een vegan salade, laat de feta weg (of vervang ‘m door vegan feta).
- Gebruik ook eens verse spinazie in plaats van sla, superlekker en gezond.
Laat reactie achter