Lekker pittige hummus met zongedroogde tomaten en ras el hanout
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- Blikje kikkererwten
- Flinke eetlepel tahin
- +/- 8 zongedroogde tomaten uit een potje
- 1 kleine (of een halve) ui
- 1 teentje knoflook
- 1 verse spaanse peper, zonder zaadjes
- 1/4 limoen
- Kruiden: 1 tl ras el hanout, 1/2 tl komijn, 1 tl gedroogde peterselie
- Zout en peper
Benodigdheden
- Keukenmachine of staafmixer
Bereidingswijze
- Open het blik kikkererwten, giet het vocht af en vang op in een kopje. Deze vloeistof heb je zometeen nog nodig.
- Doe de kikkererwten in de mengkom van de keukenmachine. Voeg de tahin en de zongedroogde tomaten toe.
- Snijd de ui, knoflook en peper grof, doe erbij in de kom. Knijp het limoenpartje erboven uit.
- Voeg de kruiden toe samen met een snuf zout en peper.
- Mix het geheel in de keukenmachine (of met een staafmixer gaat ook prima) tot een glad geheel.
- Voeg gaandeweg wat van het kikkererwtenvocht toe, tot het een lekker smeuïg geheel is geworden.
- Proef of je de hummus lekker vind zo, voeg naar smaak evt nog wat zout, kruiden of limoensap toe.
- Eet smakelijk!
Laat reactie achter