Smullen met Sanne

Aubergine en tomaat uit de oven met feta en basilicum

Recept aubergine tomaat oven

Snelle vegetarische low-carb ovenschotel met aubergine, tomaat en feta

Deze ovenschotel met aubergine en tomaat is super easy omdat je alles direct in de ovenschaal kunt doen, er komt geen pan aan te pas.

Bereidingstijd: 40 minuten, waarvan 30 minuten in de oven

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • Blik tomatenblokjes
  • 2 grote (vlees)tomaten
  • 1 aubergine
  • Stukje feta
  • 1 teentje knoflook
  • Kruiden: 1 tl oregano, 1 tl basilicum, evt chilipoeder
  • Handje verse basilicum
  • Zout en peper

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Oven

Zo maak je de ovenschotel

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Doe de tomatenblokjes in een kom of bakje. Pers de knoflook erboven uit en doe de kruiden erbij. Voeg zout en peper naar smaak toe. Roer goed door.
  3. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en in plakjes van ongeveer 0,5 cm.
  4. Doe hetzelfde met de tomaten, maar hier mogen de plakjes nog iets dunner zijn. Probeer op ongeveer evenveel tomaten- als aubergineplakjes uit te komen.
  5. Doe de tomatensaus in een rechthoekige ovenschaal.
  6. Druk dan om en om de aubergine- en tomatenplakjes in de saus met de schil-kant naar boven.
  7. Verkruimel de feta erboven en doe er nog wat oregano + zout en peper overheen.
  8. Zet voor 30 minuten in de oven.
  9. Scheur de verse basilicum blaadjes in stukjes.
  10. Dien de ovenschotel op op bordjes en doe er de verse basilicum overheen.
  11. Eet smakelijk!

Variatietips

  • Eet je deze ovenschotel als hoofdgerecht en wil je ‘m iets vullender maken? Serveer er dan wat lekker brood of gebakken (zoete) aardappeltjes bij.
  • Vegan? Laat de feta weg of vervang door vegan kaas.

2 reacties

  • Mmmm deze is echt heel lekker! En gelukkig had ik nog wat over, ook de volgende dag als lunch lekker als lauwe salade gegeten 🙂

  • Heerlijk en super makkelijk recept. Een echte aanrader als je je even in de mediterraanse sferen wil bevinden!

Sanne

Welkom op mijn foodblog! Hier deel ik vegetarische en vegan gerechten, met pure ingrediënten en vol van smaak.