Smullen met Sanne

Vegan tzatziki met verse kruiden

Recept tzatziki

Frisse tzatziki met komkommer, verse peterselie en dille

Tzatziki, wie houdt niet van deze frisse saus? Heerlijk als gezonde snack in combinatie met knapperige groenten om te dippen. Ook lekker op geroosterd brood of een toastje, in wraps of bij (bulgur)salade.

Bereidingstijd: 75 minuten, waarvan een uur wachten

Ingrediënten

  • 250 gram plantaardige kwark (ik gebruikte sojakwark maar havergurt van Oatly is ook top)
  • 1 komkommer
  • 1 knoflookteen
  • Verse peterselie en dille
  • Scheutje olijfolie
  • Zout en peper
  • Evt wat chilipoeder als je zin hebt in pittig

Benodigdheden

  • Rasp
  • Zeef

Zo maak je de tzatziki

  1. Snijd de komkommer in de lengte door de helft, haal de zaadjes er met een lepel uit.
  2. Rasp de komkommer grof. Doe in een zeef en bestrooi met zout. Laat een half uur tot een uur staan.
  3. Pak ondertussen een kom en pers hierboven het knoflookteentje uit. Meer dan 1 knoflookteen mag uiteraard.
  4. Doe de sojakwark in de kom en roer door. Hak de verse kruiden fijn en voeg ze bij de yoghurt.
  5. Druk met een schone theedoek het overtollige vocht uit de komkommer en voeg toe aan het kwark-kruidenmengsel.
  6. Voeg zout, peper en chilipoeder toe en proef of je tevreden bent.
  7. Eet smakelijk!

Laat reactie achter