Smullen met Sanne

Spaghetti caprese met doperwtjessaus en burrata

Recept spaghetti caprese burrata

Snelle vegetarische pasta met tomaat, basilicum, burrata en een saus van doperwtjes

Bereidingstijd: +/- 20 minuten

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 140 gram (volkoren)spaghetti
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram diepvries-doperwtjes
  • 2 grote tomaten
  • 1 burrata (te koop bij de grotere AH of bij de Italiaanse traiteur. Kun je geen burrata vinden, dan kun je eventueel ook buffelmozzarella gebruiken. Maar geloof me, het is de zoektocht waard)
  • Handje pijnboompitjes
  • Scheutje olijfolie
  • Verse basilicum
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • Zout en peper

Benodigdheden

  • 2 pannen om in te koken, 1 koekenpan voor de pijnboompitjes.
  • Keukenmachine of staafmixer

Zo maak je de spaghetti caprese

  1. Zet het water op in twee pannen voor de pasta en de doperwtjes.
  2. Doe zodra het water kookt, de doperwtjes in de pan met een beetje zout en kook in max 5 minuten gaar. Giet af en doe in de kom van de keukenmachine.
  3. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in de pan met water en een snuf zout.
  4. Rooster in de koekenpan de pijnboompitjes zonder olie, tot ze net bruin zijn.
  5. Pel het knoflookteentje en doe bij de doperwtjes. Doe ook een handje verse basilicumblaadjes, de oregano, wat versgemalen peper en zout en een klein beetje water erbij.
  6. Mix met de keukenmachine of staafmixer tot een smeuïge saus. Is de saus te dik? Voeg dan wat water bij.
  7. Snijd de tomaten in blokjes.
  8. Giet de pasta af zodra hij gaar is, doe er een scheutje olijfolie bij en roer om.
  9. Schep de spaghetti op twee diepe borden, doe er de doperwtjessaus overheen en verdeel de tomatenblokjes erover.
  10. Deel de burrata in tweeën, snijd/scheur de helften in stukjes en drapeer de stukjes over de borden. Dit wordt sowieso een beetje messy, niet te voorkomen.
  11. Scheur de basilicumblaadjes in iets kleinere stukjes en verdeel over de borden.
  12. Doe de pijnboompitjes er als laatst overheen en strooi er nog een beetje verse peper op.
  13. Eet smakelijk!

Laat reactie achter

Sanne

Welkom op mijn foodblog! Hier deel ik vegetarische en vegan gerechten, met pure ingrediënten en vol van smaak.