Smullen met Sanne

Indiase groentecurry met kikkererwten en spinazie

Recept Indiase curry spinazie

Kruidige vegan curry met lekker veel groente en naan

Curry’s behoren absoluut tot mijn favoriete gerechten. Indiaas, Thais, ik kan er geen genoeg van krijgen. Normaal ben ik niet van de pakjes maar voor Indiase currypasta maak ik soms een uitzondering. Niet alleen omdat het makkelijk is maar sommige kruidenpasta’s zijn ook echt heel smaakvol. Dit recept is voor 2 personen, maar je kunt de ingrediënten ook verdubbelen en er twee dagen van eten. De dag erna is het vaak nóg lekkerder.

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 2 wortels
  • Half blikje kikkererwten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 grote eetlepel Rogan Josh currypasta van Patak’s (dit vind ik persoonlijk een hele lekkere currypasta, maar een andere variant kan net zo goed)
  • 300 gram verse, het liefst wilde spinazie
  • Ongeveer 4 eetlepels ongezoete kokosyoghurt
  • Naan of flatbread (let op, niet alle soorten naan zijn vegan)
  • Koriander en/of peterselie om te garneren.

Benodigdheden

  • Wok- of hapjespan met deksel

Zo maak je de Indiase curry

  1. Snijd de aubergine en de wortel in blokjes.
  2. Snipper de ui en de knoflook. Deel in derden, fruit 2/3 in de pan, hou de overige 1/3 apart voor de spinazie.
  3. Voeg de currypaste toe en bak een paar minuten op middelhoog vuur.
  4. Voeg de aubergine en de wortel toe, bak mee.
  5. Voeg het blikje tomatenpuree toe en een klein beetje water (zoveel als het blikje), Roer goed om, draai het vuur nog iets lager en laat in ongeveer 20 minuten gaarsudderen.
  6. Was ondertussen de wilde spinazie goed, om te voorkomen dat er nog zand aan zit. Snijd grof. Als je gewassen (blad)spinazie hebt dan hoeft dit niet.
  7. Fruit in een koekenpan of wok de overige ui en knoflook. Voeg de spinazie toe met wat zout en peper, roer om tot de spinazie geslonken is.
  8. Prik met een mes in een stukje wortel om te zien of deze gaar is. Zijn de wortel en aubergine zacht? Voeg dan het halve blikje kikkererwten toe en laat nog een paar minuutjes doorsudderen.
  9. Snijd je naan of flatbread in tweeën en bak het af in de broodrooster of in de oven.
  10. Dien de curry op samen met de spinazie, de yoghurt en het brood. Je kunt ervoor kiezen om het apart in bakjes te doen (zoals op de foto) of naast elkaar op een groot bord.
  11. Strooi er wat verse peterselie en/of koriander overheen.
  12. Eet smakelijk!

3 reacties

  • Deze net gemaakt, echt lekker smullen zeg! Gezonde feel good food, ga ik zeker vaker maken. Ik heb als gemberliefhebber wat verse gember meegebakken bij de spinazie, dat is goed bevallen 🙂

  • We hadden gelukkig heel veel gemaakt en hebben deze na 2 dagen in de koelkast nog een keer gegeten (de curry, de spinazie hebben we wel veer vers gemaakt). Het was een echte foodgasm, zooo lekker! 🙂

    • Wat leuk om te horen Bart, fijn dat het jullie gesmaakt heeft! Je kunt de curry inderdaad goed in grote hoeveelheden maken en in de koelkast bewaren (of zelfs invriezen), ideaal. En gember meebakken met de spinazie klinkt goed, dit ga ik de volgende keer ook doen!