Smullen met Sanne

Snelle gnocchi met snijbiet en salie

Recept gnocchi snijbiet salie

Easy vegetarische gnocchi met lekker veel verse snijbiet, Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas

Gnocchi is voor mij ultiem comfortfood. Heerlijke deegkussentjes vind ik het, een fijne afwisseling op ‘normale’ pasta. Zelf maken is niet moeilijk, maar voor deze easy variant gebruik ik kant-en-klare gnocchi. Die vind ik namelijk ook superlekker! De combinatie met snijbiet, salie en Parmezaan zorgt voor een rijk geheel.

Bereidingstijd: 15-20 minuten

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • Pakje gnocchi
  • 300 gram rode snijbiet
  • Halve (of 1 kleine) ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • Half groentebouillonblokje
  • Kruiden: 1/2 tl gedroogde oregano, 1/2 tl gedroogde basilicum, 1 tl gedoogde salie. Heb je verse salie? Nog beter! Evt paar blaadjes verse basilicum voor de garnering.
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Benodigdheden

  • Kookpan en wok- of koekenpan

Zo maak je de gnocchi met snijbiet

  1. Breng water aan de kook voor de gnocchi.
  2. Was ondertussen de snijbiet en snijd grof. Snipper de ui en de knoflook.
  3. Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan, fruit de ui en knoflook licht aan. Voeg de snijbiet toe. Kruimel het halve bouillonblokje erboven, voeg de kruiden toe, doe er een klein scheutje water bij en roer regelmatig om.
  4. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Dit duurt als het goed is maar een paar minuutjes.
  5. Giet de gnocchi af en voeg bij de snijbiet in de pan. Schep voorzichtig (zonder de gnocchi te beschadigen) op laag vuur om.
  6. Dien de gnocchi met snijbiet op in diepe borden, strooi er Parmezaanse kaas naar smaak overheen en maak het af met nog wat versgemalen peper en een paar verse basilicumblaadjes.
  7. Voeg evt nog een klein scheutje olijfolie toe om het extra smeuïg te maken.
  8. Eet smakelijk!

Laat reactie achter