Smullen met Sanne

Suikervrije banana pancakes met rood fruit

Recept banana pancake havermout fruit

Bananen pannenkoekjes zonder toegevoegde suiker, met een topping van yoghurt en rood fruit

Deze pancakes zijn een heerlijk ontbijtje (of brunch) voor op een luie weekenddag wanneer je net iets meer tijd voor het ontbijt wilt nemen. Dit recept is voor 6 kleine pannenkoekjes, dus 3 per persoon. In een handomdraai gemaakt en zo op tafel!

Bereidingstijd: 15-20 minuten

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 grote of 1,5 kleine rijpe bananen
  • 100 ml melk
  • 75 gram havermout
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel en/of speculaaskruiden
  • 150 gram rood diepvriesfruit, ik gebruikte zwarte bessen en frambozen
  • Paar eetlepels Griekse yoghurt
  • (Kokos)olie om in te bakken

Benodigdheden

  • Koekenpan

Zo maak je de banana pancakes

  1. Prak de bananen in een kom.
  2. Doe de melk en het ei bij de banaan en klop los met een garde.
  3. Voeg de havermout en de kruiden toe en meng het beslag goed door elkaar.
  4. Verhit de (kokos)olie in een koekenpan en doe telkens een grote eetlepel beslag in de pan. Ik bak de pancakes in 2 batches van 3.
  5. Leg de gebakken pannenkoekjes op een schaal of een groot bord, afgedekt met aluminiumfolie zodat ze warm blijven.
  6. Doe ondertussen het fruit in een klein pannetje en verwarm dit totdat de frambozen een beetje uit elkaar beginnen te vallen en zich een saus vormt. In de magnetron gaat dit trouwens ook prima.
  7. Doe het fruit en de yoghurt in bakjes, zet op tafel naast de pancakes.
  8. Leg een pancake op je bord, doe er een beetje yoghurt op en schep de vruchtensaus er royaal overheen.
  9. Eet smakelijk!

Laat reactie achter

Sanne

Welkom op mijn foodblog! Hier deel ik vegetarische en vegan gerechten, met pure ingrediënten en vol van smaak.